- 1 дюля/а
- 1 ч.чаша царевично брашно
- 1-1/3 ч.чаша брашно
- 2 ч.лъжици бакпулвер
- 1/2 ч.лъжица сол
- 1 ч.чаша захар
- 1 ч.чаша кисело мляко
- 1 яйце
- 1 ч.лъжица ванилия
- 1/4 ч.лъжица индийско орехче
- 1/3 ч.чаша масло или маргарин
Ingredients:
- 1 quince
- 1/3 cup butter оr margarine
- 1 cup sugar
- 1 egg
- 1 teaspoons vanilla extract
- 1/4 teaspoons nutmeg
- 1 – 1/3 cups flour
- 1 cup cornmeal
- 2 teaspoons baking powder
- 1/2 teaspoons salt
- 1 cup yogurt
Нарежете дюлята на малко кубчета, поставете я в малка касерола с малко вода, задушете докато плода омекне.
Поставете кубчетата дюла в купата на пасатора и пасирайте. Запълнете с пюрето 2/3ч.чаша.
Смесете в купа брашното, царевичното брашно, бакпулвера и солата.
В друга купа смесете маслото и захарта, прибавете яйцето, ванилията и индийското орехче.
Сипете половината брашно прибавете част от киселото мляко и пюрето. Смесете добре.
И прибавете останалото брашно. Смесете добре.
Печете в предварително загрята фурна на 180гр. за 18-20мин
За декорацията е винована Димиртана 🙂 , благодаря и за подробното разяснение за направата на захарен фондан,
е още има много да се уча …но това е моя първи опит и работа с захано тесто 🙂
Фантастични!Лати, получили са се много красиви!Поздравления за красивите мъфинки!Хубава вечер!
Аааа.. Лати, впечатлена съм!
Чудни са мъфинките: и като съдържание, и на външен вид! Драго ми е, че си пробвала и то тъй сполучливо захарното тесто 🙂
Сърдечен поздрав и прегръдка, Лати 🙂
Нанита, Благодаря ти, старая се 🙂
Дими, аз трябва да ти Благодаря за сполучливата рецепта, лесно се работи с него… но ме мога да се мера с тебе има още много да се уча 🙂
Много топли вздушни целувки ви пращам 🙂
Страхотно изпълненине!С пожелание за много нови вкуснички мъфинки!
Гери,
Благодаря сърдечно! 🙂
Ех, страхотни са тези кексчета! За пореден път съм много впечатлена! Поздрави