1 яйце
2 чаени чаши брашно
2 чаени лъжици бакпулвер
1/2 чаена лъжица сол
1 чаена лъжица канела на прах
1/4 чаена лъжицаджинджифил
3/4 чаена чаша кафява захар
2 супени лъжици масло , разтопено и охладено
2 супени лъжици олио
Екстракт от ванилия 1 чаена лъжица
1 чаена чаша кисело мялко
1 – 1/2 чаени чаши настъргана ябълка
Загрейте фурната до180гр. Застелете чашките на тавата с хартиени такива /12- чаши/ .В средно голяма купа , обединете заедно брашното , бакпулвера , солта и подправките.
В голяма купа , разбийте заедно кафявата захар и яйцето .Прибавете разтопеното масло , олиото и ванилия. Редувайте заедно с брашното , киселото мляко и добавете постепенно. Прибавете ябълките и разбъркайте .
Разпределете тестото равномерно в чашките.Печете за 15-18 минути , или докато клечка за зъби поставена в центъра на кексчето не излезне чиста.
Много красиви, изглеждат и апетитни! Светли празници! 🙂