250 гр брашно
2 – ½ чаена лъжица бакпулвер
½ чаена лъжичка сода бикарбонат
100 гр пудра захар
1 чаена лъжичка канела на прах
¼ чаена лъжичка индийско орехче
2 мандарини
125 мл. пълномаслено прясно мляко
75 мл масло (разтопено масло )
1 яйце
175гр сушени боровинки
3 супени лъжици захар за поръсване отгоре(пожелание)
Загрейте фурната до 200 ° C подгответе си тава с 12 чашки , намаслете с мазнина или застелете с хартиени такива.
Смесете заедно брашното, бакпулвера, содата, пудрата захар, канелата и индийското орехче в голяма купа; Настържете кора от мандарините и прибавете към брашнената смес.
Изстискайте сока от мандарините аз ги стиснах между дланите си, и го прибавете към млякото заедно трябва да станат около 200мл. в мерителната чаша. Добавете маслото ( разтопено и охладено) и яйцето и разбъркайте.
Тази течни съставки добавете към купата със сухите съставки и разбъркайте с шпатула само докато съставките се обединят.Прибавете и боровинките.
Разпределете сместа в чашките и печете във фурната за 20 минути или до готовността им.
източник: адаптирана от http://www.nigella.com