- 1/2 ч.чаша какао
- 2/3 ч.чаша гореща вода
- 1 – 1/2 ч.чаша брашно
- 1 ч.чаша захар
- 2 ч.лъжица джинджифил
- 1/2 ч.лъжица черен пипер
- 2 ч.лъжици бакпулвер
- 1/2 ч.лъжица сол
- 1/2 ч.чаша масло, със стайна температура
- 1 яйце
- 2 ч.лъжица ванилия
за глазурата:
- 1 – 1/2 ч.чаша пудра захар
- 1-2 суп.лъжици прясно мляко
- 2суп.лъжици масло
- щипка джинджифил
- оранжева сладкарска боя
Загряваме фурната на 180гр. Подготвяме си 12 формички за мъфини.
Смесваме какаото и водата.
Смесваме брашното, бакпулвера, солта, черния пипер, джинджифила.
С миксер разбиваме маслото, прибавяме захарта и продължаваме да разбиваме докато не получим пухкава-светла смес.
Прибавяме яйцето и ванилията.
Прибавете брашнената смес и накрая сместа с какаото.
Сипете в купичките като запълните 2/3 от тях. печете за 16-20 мин. или до готовност, проверете с клечка или като потупвате отгоре кексчето.
Извадете кексчетата и оставете на страни.
Смесете съставките за глазурата, консистенцията и трябва да е доста гъста.
Сипвайте по 1 суп.лъжица от маслената глазура върху топлите кексчета, като отгоре оформите кръг, от топлината сместа ще се разтиче и заглади.Декорирах с шоколадови бонбони с портокалов вкус.
Грабнаха ме! Чудесно предложение: като вкус, като визия, като настроение!
Лати, отново много хубави снимки! Браво!
Сърдечен поздрав от мен 🙂
Лати,
Очароват ме твоите мъфини и кексчета,
не само като изобилие от идеи, а и представянето им.
А запазените хартиени „кошнички“ ме впечатлиха тотално!
Моите поздравления, Диана
записвам си рецептата в тефтера. изглеждат страшно апетитно 🙂
Много хубава и съдържателна статия 🙂
Благодаря ви сърдечно мили приятелки!!!
Много ме трогнахте.
Лати 🙂
Страхотен вкус, много ми харесаха! Дори не съм предполагала колко добре може да се отрази черния пипер на сладкиши :).
Chiges
Благодаря за гласуваното доверие!