Ябълкови мъфини с фъстъчено масло

SONY DSC

  • 2 чаени чаши  брашно
  • 1 чаена чаша захар
  • 2 чаени лъжички бакпулвер
  • 2 – 1/2 чаени лъжички канела
  • 1/2 чаена лъжичка сол
  • 1  – 1/2 чаени чаши настъргани ябълки (около 2 средни)
  • 1 чаена чаша кисело мляко
  • 1/2 чаена чаша  фъстъчено масло
  • 1/4 чаена чаша олио или зехтин
  • 1 яйце,
  • 1 чаена лъжичка ванилия

SONY DSC
Загрейте фурната до190 гр. Намаслете си  тава с 12 чашки или застелете с хартиени такива.

В голяма купа смесете  заедно брашното,  3/4 чаена чаша захар, бакпулвер, 2 чаени лъжички канела, и  солта.

В друга купа  разбъркайте заедно  яйцата и ванилията. Прибавете и останалите течни съставки в това число и фъстъченото масло .Комбинирайте мокрите съставки със сухите, докато сместа се обедени добре използвайте шпатула. Прибавете и настърганите ябълки.  Сипете от тестото в купичките. Комбинирайте останалата захар и канела и поръсете равномерно върху всяка чашка.

SONY DSC
Печете за 18-20 минути, проверете за готовност с клечка.Извадте и оставете да се охлади за 5 мин. преди да извадите от тавата за окончателно охлаждане върху решетка.

източник: адаптирана от hedutchbakersdaughter.com

SONY DSC

4 thoughts on “Ябълкови мъфини с фъстъчено масло

  1. по принцип те са част от мокрите съставки , след като разбъркаш яйцата и ванилията ги прибавяш и тях . И понеше съм изпуснала да го спомена и рецептата го добавих

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s