Ябълкови мъфини с мед

SONY DSC

  • 8 супени лъжици (113гр.) масло, меко
  • 1 чаена чаша  кафява захар
  • 2  яйца
  • 1 чаена чаша  брашно
  • 1 чаена чашатипово брашно
  • 1 чаена лъжичка сода за хляб
  • 1 чаена лъжичка канела
  • 1/2 чаена лъжичка сол
  • 1/2 чаена чаша кисело мляко
  • 1 чаена лъжица ванилия екстракт
  • 1/2 чаена чаша мед
  • 1 -1/2 чаени  чаши настъргани  ябълки

За топинга:

  • 1/2 чаена чаша кафява захар
  • 1/4 чаена чаша брашно
  • 1/4 чаша фини овесени ядки
  • 1/2 чаена лъжичка канела
  • 4 супени лъжици масло

SONY DSC

Загрейте фурната до 180 º гр. подгответе си тавата за мъфините намаслете или застелете с хартиени чашки.В купата на миксера смесете кафявата захар  и масло. След това се добавете едно по едно яйцата като разбърквате след всчко. В голяма купа пресейте заедно брашното, содата, канелата и солта. След това бавно добавете сухите съставки към маслената смес като смесвате на ниски обороти с миксера,. Добавете кисело мляко и ванилия. След това добавете меда и продължавайте  да бъркате на ниска скорост докато всички съставки се смесят. Накраят се добавят и настърганите ябълки като се разбърква с шпатула.

Сместa се разпределя равномерно в чашките .

За топинга : В малка купа смесете захарта, брашното, овесените ядки  и канелата. Разбъркайте. Разтопете маслото в стъклен съд в микровълновата за около 20 секунди. Прибавете към сухата смес. Стрийте между пръстите си до получаване на ронивата смес. Разпределят равномерно ронливата смес над тесто. След това поставете тавата във фурната и се печете за   за 15-20 минути, или докато клечка за зъби поставена в центъра излизне  суха.

източник:thesweetchick.com

SONY DSC

Advertisements

2 thoughts on “Ябълкови мъфини с мед

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s