Ванилени кексчета

SONY DSC

  • 2 – 1/4 чаени  чаши  брашно
  • 1 супена лъжица бакпулвер
  • 1/2 чаена лъжица сол
  • 1 – 1/4 чаена чаши прясно  мляко, със тайна температура
  • 4 белтъка, със стайна температура
  • 113 гр   масло, със  стайна температура
  • 1 –  1/2 чаши захар
  • семена от една шушулка  ванилия
  • 2 чаени лъжички чист екстракт от ванилия

Глазурата:

  • 339гр   масло, меко
  • семена от една шушулка ванилия
  • 2 чаени лъжици екстракт от ванилия
  • около  700гр.  пудра захар, пресята
  • 4-6 супени лъжици сладкарска   сметана или прясно мляко

SONY DSC

Загрейте фурната на 180гр. Застелете чашките на тавата с хартиени такива.

В голяма купа  пресейте заедно брашното, бакпулвера и солта.

В средно голяма купа смесете заедно  млякото  и  белтъците.

В купата на  миксера ,обединете  маслото,  захарта  и  семената на ванилията  при средна скорост в продължение на 3 минути . Добавете екстракта от ванилия и една трета от сместа с  брашното , прибавете млечната смес,обединете след това отново прибавете част от сухите съставки, отново разбъркваме, накрая добавяме остатъка от млякото, разбъркваме и завършваме със последната част от сухите съставки, отново се разбърква докато всичко се комбинира добре.
Разпределяме сместа в хартиените чашки 18 бр. като запълваме 2/3 от обема на чашката

18-20бр.

източник: mybakingaddiction.com

 За глазурата: Разбийте маслото до кремообразна смес.Прибавете млякото, ванилията и пудрата захар ( постепено). Повече за тази глазура  тук

SONY DSC

Advertisements

3 thoughts on “Ванилени кексчета

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s