Kанелени мраморни кексчета

  • 3  – 1/2 чаени чаши  брашно
  • 2 чаени чаши  захар
  • 1 супена лъжица бакпулвер
  • 1/2 чаена лъжица сол
  • 1 чаена чаша   масло, със  стайна температура/225гр.
  • 1 чаена чаша прясно  мляко
  • 4  яйца
  • 2  белтъка
  • 2 чаена лъжица  екстракт от ванилия

Пълнеж:

  • 3 супени лъжици захар
  • 3 супени лъжици кафява захар
  • 1  – 1/2 чаена лъжица  канела
  • 1 чаена лъжичка какао

Смесете всички съставки заедно в малка купа и оставете настрана.


Загрейте фурната до 180гр. . Подгответе си тавите като застелете чашките с хартиени такива.
Обединете заедно  брашното, захарта, бакпулвера и солта в купата на миксера, добавете  масло и 1/2 чаена чаша  мляко. Разбърква се на средна скорост докато сместа стане гладка, около 4 минути, остържете купата с гумена шпатула, ако е необходимо.
В отделна купа се смесват яйцата и белтъците,  останалата1/2  чаена чаша мляко и ванилия. Добавете течните съставки на три пъти към маслената смес, като след всяко добавяне разбърквате.  Остържете купата между допълните добавания ако е необходимо.


Разделете тесто равномерно между чашките.Като сипвате  около 1 и 1/2 супена лъжица от тестото и отгоре 1/2 чаена лъжица (може и после да добавите ако о остане пълнеж). Поставете отгоре  около 1 и 1/2  супена лъжица от тестото и с острието на нож или клечка за зъби направете въртеливи движения в чашките.

Печетеза около 18-20мин.Извадете да се охладят за 5 мин. преди да постевите на решетка за окончателно охлаждане. 30 бр. ( 24 )

Източник:mybakingaddiction.com.


Глазурата

  • 226  гр. крема  сирене
  • 225 гр. масло, меко
  • 1 кг.  пудра захар
  • 2 чаени лъжички екстракт от ванилия

С помощта на миксер се  смесват  всички съставки заедно( пудрата захар се добавя постепено до получаването на желаната консинстенция), докато сместа стане  гладка и кремообразна.

За украса може да поръсите със канела аз  още съм направили и цветчета.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s