Жълти кексчета

 

Yellow Cupcakes  на Joy of Baking

  • 1 –  1 / 2 чаена чаши (195 грама) брашно
  • 1чаена  чаша (200 грама) захар
  • 1 – 1 / 2 чаена лъжица  бакпулвер
  • 1 / 4 чаена лъжичка сол
  • 1 / 2 чаена чаша (113 грама) масло, със  стайна температура (нарязано на парчета)
  • 1 яйце,  със стайна температура
  • 2 яйчни жълтъка,  със стайна температура
  • 1 – 1 / 2 чаени лъжички екстракт от ванилия
  • 1 / 2 чаена  чаша (120 мл) кисело мляко,  със стайна температура

Загряваме фурната на 177гр. Подготвяме си 12 чашки намасляваме ги или застиламе с хартиени чашки.

В купа смесваме брашното захарта и бакпулвера и солта. Към тях прибавяме маслото, яйцето , жълтъците, ванилията и киселото мляко. Разбиваме сухите и мокрите съставки заедно на средна скорост докато се обединят за около 30 сек. Остържете стените на купата И ако е необходимо с шпатула  разбъркайте докато  брашното напълно се усвои. Разпределете равномерно тестото в чашките.

Печете за 20-25 мин или като пробвате с дървена клечка. Извадете и охладете.

Добри са за консумация в самия ден, а при добро съхранение на стайна температура и затворени в кутия и за по дълго от няколко дни до 1 седмица.

Преди кексчето да се покрие със  захарен фондан за моделиран се намазава с глазура (при мене от крема сирене).

6 thoughts on “Жълти кексчета

  1. Лати,надявам се,че си ти(мед и мляко?)
    Обожавам този блог!Усещам,как ще ме запалиш по малките кексчета!
    Кексчетата са прекрасни:)))Какъв фондан използваш-готов или ти си го правиш?
    Браво!Браво!Браво!

  2. Да, Катерина до колкото мога ги поддържам и двата блога…🙂
    Фондана е готов все още си набавям необходимите бои за да мога сама да си определям цветовете, но затова ми трябва малко време…🙂

  3. Лати,и аз понякога правя мъфини,но изобщо не мога да се меря с теб.Ти се справяш блестящо-поздравления!
    При мене хартията в коята сипвам сместа,след изпичането им все се залепя на мъфините и трудно ги изкарвам от тях.Ти мажеш ли хартийките с някаква мазнина?

  4. 🙂 Живке не мажа хартийните кошнички с нищо, или те не са качествени или мазнината е по малко в рецептата

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s