Tиквени мъфини с пълнеж от крема сирене

пълнежа:

  • 225гр. крема сирене – безсолно
  • 1 чаена чаша пудра захар

за тестото:

  • 3 чаени чаши брашно
  • 1 чаена лъжица сода
  • 1 чаена лъжица канела
  • 1 чаена лъжица индийско орехче
  • 1 чаена лъжица карамфил
  • 1 чаена лъжица сол
  • 4 яйца
  • 2 чаени чаши захар
  • 2 чаени чаши тиквено пюре
  • 1 – 1/4 чаена чаша олио

Пригответе си пълнежа – в купа смесете крема сиренето и пудрата захар, бийте с миксер докато сместа стане гладка.

Сложете в найлонов плик  увийте така че да се оформи ролка  или  може да я сложите в купа и да покрийте с найлоново фолио( после с лъжица ще загребвате от сместа) Приберете във фризера за 2 часа.

Загрейте фурната на 180гр. Подгответе си тавата като намаслите  чашките или сложите хартиени такива. ( рецептата за е 18 бр.)

Смесете в купа брашното, содата, канелата, индийското орехче, карамфила и солта.

В друга купа с електрически миксер комбинирайте, яйцата, захарта, олиото  и тикват. Прибавете брашнената смес и обединете с шпатула докато съставките се смесят добре.

Сипете във всяка купичка по 1 супена лъжица от тестото отрежете си от крема сиренето 18 парченца и поставете във всяка чашка, отгоре  запълнете с още 1 супена лъжица от тиквеното тесто.

За поръската:

  • 1/2 чаена чаша захар
  • 5 супени лъжици брашно
  • 1 – 1/2 чаена лъжица канела
  • 4 супени лъжици масло нарязано на парченца

Обединете съставките  в малка купичка и с пръсти стрийте докато се получат трошички.

Поръсете отгоре всяка чашка.

Мъфините се печат за 20-25 мин.

Източник:    http://annies-eаts.net

2 thoughts on “Tиквени мъфини с пълнеж от крема сирене

  1. Невероятни са! Вчера открих рецептата и снощи веднага ги направих (дори направих две дози, защото ще ходим с голяма компания на една вила) – станаха много, доста повече от 18 за доза (общо ги докарах до над 50 броя мъфини). Направих една смяна (понеже сега тиква няма) – сложих плодове от компот от праскови и вместо специфичните за тиквата миризми, сложих ванилия (да ходи на прасковите). Само 9,30 е, но който ги опита в 12те часа живот на мъфините, е влюбен в тях🙂 Благодаря за рецептата!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s