Тройно лимонови кексчета

 

  • 1 – 1 / 2 чаени чаши брашно
  • 1 чаена лъжица бакпулвер
  • 1 / 2 чаена лъжица сол
  •  1 / 4 чаена чаша масло, меко
  •  50 гр. крема сирене
  • 1 чаена чаша захар
  • 3 яйца
  •  1 / 4 чаена чаша плюс
  • 2 супени лъжици лимонов сок
  •  1 / 2 чаена чаша кисело мляко
  • кората на 1 лимон

 

Загрейте фурната до 180гр. градуса подгответе си 12 чашки за кексчетата.. Пресейте заедно брашното, бакпулвера и солта в малка купа. В друга купа смесете захарта и лимоновата кора сместете докато аромата се разпредели равномерно. Добавете маслото и крема сиренето сирене, разбийте с миксер докато стане светла кремава смес, 2 – 3 минути. Добавете яйцата, едно по едно, след всяко разбийте за около 1 минута.. Добавя се 1 / 3 от брашнената смес като се бие на ниска скорост Добавя се 1 / 2 от киселото мляко, след това се добавя следващата 1 / 3 от брашнената смес , последвана от останалото кисело мляко, и останалото брашно. Добавя се и лимонов сок, и се разбърква на ниска скорост само докато се смеси . Сипете тесто в чашките , запълнете всяка около 2 / 3 от нея. Печете около 20 минути или докато забодете клечка и не я изкарате суха. Охладете за около 5 минути и  махнете от тавата,  охладете напълно.

Лимон Curd:

по Мartha Stewart

  • 4 яйчни жълтъка ,
  • кората на 1 лимон
  • 1 / 4 чаена чаша плюс една супена лъжица  лимонов сок
  • 1 / 2чаена  чаша захар
  • 75гр. масло, студено, нарязано на малки парченца

 

Комбинирайте всичко, без маслото в малък съд / касерола при постоянно бъркане Гответе над средно силен огън/160гр., като се бърка непрекъснато с дървена лъжица, огребвайте по стените на съда, където сместа започва да се сгъстява, за 8-10 минути. Махнете съда от огъня и добавете маслото постепенно, лъжица по лъжица, като разбърквате постоянно. Прецедете през фина цедка в купичка като натискате отгоре. Покрийте с найлоново фолио и приберете в хладилника за поне 1 час преди да използвате.

за глазурата :

  • 1 / 4 чаена чаша масло, меко
  •  75гр.  крема сирене, меко
  • 1 супена лъжица лимонов сок
  • 2 – 3 чаени чаши пудра захар
  • 3 супени лъжици прясно мляко
  • жълта сладкарска боя

Разбийте заедно масло, крема сиренето, млякото и лимоновия сок на средно висока скорост, до гладък крем за около 3 минути. Добавете пудрата захар, 1 чаена чаша и бийте на ниска скорост, докато се обедини . Добавете останалата захар до постигане на желаната консистенция .

адаптирано от Homemade By Holman

Кексчетата се издълбават с остър нож като  конус, запълват се с  Лимоновия  Curd, отрязва се на капачето върха на конуса и се покрива, отгоре се покрива с глазурата. Цветчетата са от захарно тесто.

12 thoughts on “Тройно лимонови кексчета

  1. Pingback: Lemon Meringue Кексчета « мъфини и кексчета

  2. закуската утрИ :)))) нямам търпение :)отне ми доста време докато ги направя ,но станаха много красиви🙂 опитах всичко как е на вкус :))))Хареса ми :)ама цялото комбо не знам как „звучи“заедно

  3. Много примамлива рецепта! Чудесно изглеждат – браво за майсторлъка! Общото количество лимонов сок в рецептата за тестото общо е 1 / 4 чаена чаша плюс 2 супени лъжици лимонов сок ? Не става ли много кисело тестото? Ще ги пробвам непременно!!! Привет!🙂 cveteto 3101

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s