Ябълкови-щрудел мъфини

 

  •  1-1/2  чаена  чаша брашно 
  • 1/2  чаена  лъжица  бакпулвер 
  • 1/4 чаена лъжица  чаена лъжичка сол 
  • 1/4  чаена лъжичка сода  
  • 3/4 чаена  чаша захар  
  • 1/4 чаена  чаша (50гр.)  крема сирене 
  • 1/4 чаена  чаша масло, меко
  • 2 супена лъжица ликьор (по избор)
  • 1 чаена лъжица  ванилия 
  • 1  яйце 
  • 1/2 чаена  чаша кисело мляко
  • 1/4 чаена чаша прясно мляко 
  • 3/4 чаена  чаша ситно нарязана  ябълка
  • 1 супена лъжица брашно

 Топинга:

  • 2 супена лъжица  брашно
  • 2 супена лъжица  кафява захар 
  • 1/4  или 1/2  чаена лъжичка канела 
  • 2 супени лъжици масло, охладено
  • 2 супени лъжици смелени  бадеми или орехи

Глазура:

  • 1 чаена чаша пудра захар
  • 1 – 3 супени лъжици  мляко (започнете като добавите 1 супена лъжица от млякото, после още една и така до желаната гъстота) 

 

Загрейте  фурната до 180гр.

Подгответе си 12 формички за мъфини..

Смесете   брашно, бакпулвер, сол и сода в малка купа, разбъркайте

Комбинирайте  кристалната захар, крема сиренето и  масло  в голяма купа, разбийте  с миксер на висока скорост, докато се смесят. Добави ликьора, ванилия и яйца,  бийте с миксер на средна скорост докато  се  смесят добре.

Комбинирайте киселото мляко  и прясното  мляко в малка купа; разбърква се  докато се смесят добре.

 Комбинирайте  нарязаната ябълка и 1 супена лъжица брашно в малка купа.

Добавете брашно и сместа с млеката към захарната смес на части като редувате, разбъркайте. Прибавете  ябълките в  сместа. Разделете равномерно  тесто  в  чашките за мъфини.

За да се подготвите топинга,  комбинирайте 2 супени лъжици брашно, кафява захар, канела и ядките  в малка купа. Прибавете маслото и с пръсти стрийте докато се образуват трохички. Поръсете поръската  равномерно върху мъфините.

 Пече се на 180гр. за 22 до 27 минути или докато  забита дървена клечка излезе  чиста и суха. Охладете 15 минути преди да преминете към заливането им с глазурата.

За да  подготвите  глазура, комбинирайте пудра захар и 4 супени лъжици мляко в малка купа, като се разбърква с енергично. Със супена лъжица напръскайте отгоре мъфините.

източник:.cooking light

One thought on “Ябълкови-щрудел мъфини

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s