Mъфини с мед и мока глазура

 

  • 1 / 2 чаша масло, меко
  • 1 / 2 чаша захар
  • 1 яйце
  •  1 / 2 чаша мед
  • 1-1/2 чаши брашно
  • 1 / 2 чаена лъжичка сода
  • 1 / 4 чаена лъжичка сол
  • 1 / 4 чаена лъжичка  от всички: канела, карамфил и индийско орехче
  • 1 / 2 чаша кисело мляко

Глазура:

  • 2-1/2 чаши пудра захар
  • 1 супена лъжица какао
  • 2  – 3 супена лъжица сварено кафе
  • 1-2 супена лъжица масло, меко
  • 1 / 4 ч.л.  ванилия

 

 

Products:

  • 1/2 cup butter, softened
  • 1/2 cup sugar
  • 1 egg
  • 1/2 cup honey
  • 1-1/2 cups  flour
  • 1/2 teaspoon baking soda
  • 1/4 teaspoon salt
  • 1/4 teaspoon from each ground cinnamon, cloves and nutmeg
  • 1/2 cup yogurt -Bulgarian

Frosting:

  • 2-1/2 cups confectioners’ sugar
  • 1 tablespoon baking cocoa
  • 2 tablespoons strong brewed coffee
  • 1 – 2  tablespoon butter, softened
  • 1/4 teaspoon vanilla extract
DSC04336
DSC04352
В голяма купа смесете  масло, сметана и захар до  пухкавост. Прибавете яйцето и меда.
 Комбинирайте на брашното, содата, сол, канела, карамфила и индийско орехче. Добави към течните съставки последователно заедно с киселото мляко.
  Запълнете 2/3 от купичките. Печете на 180 градуса за 20-25 минути или докато забиете клечка за зъби, и я изкарате чиста. Охладете за 5 мин. перди да извадите от формта, оставете да се охладят за още 5 мин. /9 бр./
за глазурата: 
В малка купа, комбинирайте пудра захар и какао. Прибавете   кафето, маслото и ванилията, разбъркайте  до гладък.
DSC04360
DSC04380

Издълбаваме мъфините като си запазваме капачето. Сипваме по 1 ч.лъжица в отвора от крема, изрязвме връхчето на капачето и поставяме отгоре. Украсете  кексчетата със  сместа .

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s