Канелени – „Donut“ мъфини

 DSC05274

 

  • 3/4 ч.чаша захар
  • 1-1/2 ч.чаша брашно
  • 1/4 ч.лъжица индийско орехче
  • 1/4 ч.лъжица сол
  • 2 ч.лъжици бакпулвер
  • 1 яйце
  • 1/4 ч.чаша олио
  • 3/4 ч.чаша прясно мляко
  • 1 ч.лъжица ванилия

 DSC05204

  • 1/2 ч.чаша захар
  • 2 суп.лъжици канела/не е задължително/
  • 2 суп.лъжици масло

DSC05259

Загрейте фурната на 180гр. Подгответе си 10 формички за мъфини, намаслете.

В купа смесваме брашното, солта, бакпулвера, индийското орехче.

Отделно разбиваме захарта и яйцето до кремообразна смес, прибавяме брашнената смес на части, като сипваме олиото, млякото и ванилията.

Така получената смес. сипваме в купичките като запълваме 3/4 от тях, в  празните купички сипете по малко вода.

Печете за 15-18 мин. Изватете и оставете за няколко минути да се охладят, за да може да ги извадите цели от формичката/може след като ги извадите да ги намажете с четка с разтопеното масло, да изчакате да се охладят и чак тогава да ги извадите и топнете в захарно канелената смес/.

Разтопете маслото докато се печат мъфино-поничките, смесете в малка купичка захарта и канелата.

Още топли мъфините ги потопете в маслото а после в сместа с захар и канела.

 До охладете и се наслаждавайте на пухкавите мъфино-понички.

източник:baking bites

 DSC05294

2 thoughts on “Канелени – „Donut“ мъфини

  1. Ха, аз точно тези правих първо, но нямах тавичка за мъфини и се разляха. Днес мисля да ги пробвам пак 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s