Шоколадови мъфини с банани

 

  • 200 гр. брашно+ 2 суп.лъжици
  • 1 пакетче бакпулвер/8гр/
  • 1/2 чаена лъжица сода
  • 1/4 чаена лъжица канела
  • 3 супени лъжици какао
  • 1 яйце
  • 175 гр. захар
  • 100 мл. олио или маргарин / аз ги разделих по равно/
  • 125 мл. кисело мляко
  • 2 банана

 

 

Смесваме брашното с бакпулвера, содата, канелата и какаото в отделна купа. Разбиваме яйцето прибавяме захарта, олиото, и киселото мляко разбъркваме добре и пребавяме кам тази смес сухите съставки. Накрая прибавям пюрираните/намачкайте ги с вилица/ банани и разбърквам.
Печем в предварително загрята фурма на 180 за 20-25 мин.

 

за глазурата:

  • 225гр. крема сирене
  • 2 суп.лъжици меко масло
  • 2-4 ч.чаши пудра захар
  • 1 ч.лъжица ванилия
  • зелена боя

Смесваме  маслото  и крема сиренето, до кремообразна смес. Прибавяме ванилията, и пудрата захар, постепенно в зависимост от желаната плътност на крема

14 thoughts on “Шоколадови мъфини с банани

  1. Лати, тези (както и всички останали) изглеждат много подканващо и апетитно! А снимките са просто чудесни! Ти си направо вълшебница- разнообразие от рецепти и много стилно поднесени! Голямо удоволствие е да разглеждам блогът ти!

    Поздрави, Милена
    хохох

  2. Благодаря ти Милена! 🙂
    Старая се да има разнообразни рецепти за всеки вкус. 🙂
    Поздрави Латинка!

  3. Страхотен сайт, поздравления. Започвам една по една да ги пробвам рецептите.
    Тези се получиха страхотни, много пухкави и вкусни.
    Следващият път ще ги пробвам с глазурата.

  4. Благодаря за рецептата, много са вкусни! Страхотно се получиха и
    не отнемат много време за приготвяне!
    Поздрави!
    Деси

  5. Хиляди благодарности за прекрасната рецепта!
    Семейството много ги одобри,пък и бяха първите мъфини пробвани от мен !
    Ще следя блога ти с интерес !

  6. Лати, благодаря за рецептата! Правя отдавна, но с банан не бях пробвала, получиха се страхотни. Обаче, на мен някои ми стават от едната страна по- издути. Защо така?

  7. Трудно е да кажа защо се издуват от едната страна, може би зависи от вида на фурната, от вентилаторите….

  8. Изглеждат наистина страхотно и мисля да ги пробвам. Ако реша да ги изпека на кекс вместо мъфини, колко време трябва да пека?

  9. Много благодаря за рецептата! Направих ги на кекс (сладкиш). Стана разкошен! Пухкав и много ароматен! 😉

  10. Pingback: The Happy Cook « durabura

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s