Шоколадено-канелени мъфини

  • 4 суп.лъжици меко масло или маргарин
  • 2 яйца
  • 1-1/2 ч.лъжица канела
  • 1/2 ч.лъжица бакпулвер
  • 1/3 ч.лъжица сода
  • 2ч.чаши брашно
  • 4 суп.лъжици кисело мляко/с връх/
  • 1/2 захар
  • 1/3 ч.чаша шоколадов чипс
  • 1/4 ч.чаша какао

 

 

DSC04048

 

 

Загряваме фурната на 180г. Подготвяме си формичките за мъфините.

Смесваме брашното, содата, бакпулвера, какаото и канелата

Отделно разбиваме маслото, захарта, прибавяме яйцата,  киселото мляко и разтопения шоколадов чипс.

Прибавете към течните съставки и брашнената смес. Смесете добре.

Сипете от сместа в купичките като не препълвате. Печете за 15-20 мин. или до готовност като проверявате с клечка.

Извадете и охладете.

за глазурата:

  •  1 ч.чаша течна сметана
  • 250гр. шоколад бял

за пълнежа:

  • 2/3 ч.чаша течна сметана
  • 225гр. шоколад
  • 2 суп.лъжици масло, със стайна температура

Разтопете шоколада на водна баня, прибавете сметаната и разбийте, прибавете и маслото. Смесете добре.

 

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s