Малко инфо…../продължение/

малко информация за мъфините

и още няколко допълнения:

cupcakemy4Тестото може да се приготви и изпече бързо, обикновено в рамките на 20 – 25 минути. За приготвянето му са необходими само две купи. В едната се смесват сухите съставки, а в другата течните. Когато сухите и течните съставки се смесят в отделните купи, едната смес се прибавя към другата. Важна стъпка на този етап е да не се прекалява с бъркането на тестото. 

Обикновено процедурата е следната: маслото (със стайна температура) и захарта се разбиват на крем, добавят се и яйцата  и отделно се поставят сухите и течните съставки.

cupcakemy4Мъфините се пекат в тави за мъфини с чашки. Тавите с незалепващи повърхности улесняват изваждането на мъфините. Една тава може да има 6, 12 или 24 чашки с размери от миниатюрни до огромни. Обикновените тави за мъфини имат 6 до 12 чашки със 7.5 сантиметра диаметър и поемат 1/2 чаша тесто за мъфини.

Мъфините се пекат в центъра на предварително загрята фурна и са готови, когато клечка за зъби излиза чиста от центъра и краищата започнат да се отделят от тавата. Това отнема обикновено 20 – 25 минути при температури от 175 до 200 градуса. 

cupcakemy41Поставете тестото за мъфини във формите, като  обикновено се запълва до 1/3 или 2/3 от дълбочината им. Неизползваните чашки от тавата напълнете до половината с вода, за да предпазите  тавата си  от твърде бързо покафевяване Може да   завъртете тавата на половината време от печенето за по-равномерно изпичане Не печете твърде дълго мъфините, за да   не станат сухи. Когато са готови, извадете тавата от печката и я поставете на решетка да изстине за 5 минути преди да извадите мъфините.

Не слагайте  повече набухвател, от посоченото в рецептата. Може мъфините ще станат твърде големи ако го направите и ще се сринат, а това води до неядливи и клисави такива. Основното правило е 1 до 2 чаени лъжици бакпулвер или 1/4 чаена лъжица сода за хляб,  1 – 2 чаша универсално брашно. Точното количество е различно и зависи от използваните продукти и начина на замесване на тестото.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s