Kексчета с кокос и кафе

 

  • 6 супени лъжици меко масло
  • 1 яйце
  • 3/4 чаена чаша прясно мляко
  •  1 чаена лъжица ванилия
  •  2 чаени лъжици нес кафе
  •  20гр. Кокос
  • 3/4   чаена чаша захар
  •  1-2/3 чаена чаша брашно
  •  1-1/4 чаена лъжица бакпулвер
  •  1/8 чаена лъжица сол

 

В малка купичка смесете млякото, кокоса и кафето. Поставете в микровълновата  за 1-2 мин на HIGHT. Оставете да се охлади. 

Загрейте фурната на 180гр. Подгответе си 11 формички за мъфини. 

Смесете в голяма купа брашното, бакпулвера и солта. 

С миксер разбийте маслото и захарта до кремообразна смес, прибавете яйцето и ванилията. 

Прибавете към маслената смес половината от брашното, разбъркайте с шпатула, прибавете и прясното мляко, после останалото брашно и млякото, като смесвате съставките с шпатула. 

Запълнете 2/3 от кошничката на кексчето като не препълвате.  Печете за 16-20 мин. или до готовността на каксчето.извадете и охладете за 5 мин. преди да ги извадите от формичките.

за глазурата:

  • 1 чаена чаша течна сметана
  • 200гр. шоколад
  • щипка сол
  • 1 супена лъжица фъстъчено масло
  • 1 супена лъжица масло със стайна температура
  • 2 чаена чаши пудра захар.

Загряваме сметаната и поставяме натрошения шоколад за да се стопи. Охлаждаме.

Прибавяме маслото и фъстъченото масло,  разбъркваме докато се смесят хубаво. 

Разбиваме с миксер. Прибавяме постепено захарта в зависимост от желаната плътност на  крема.

Разбийте с миксера до кремообразна сме и приберете в хладилника за 1-2 часа.

за пълнежа:

  • 2 супена лъжици масло, меко
  • 1-2 супупена лъжици фъстъчено масло 
  • 1-1/2 чаена чаши пудра захар
  • 2-3 супена лъжици прясно мляко или слакарска сметана

About these ads

6 thoughts on “Kексчета с кокос и кафе

  1. Лати, вълшебни са, като всички твои неустоими рецепти! Ако не съм ги опитала всичките, то е само защото кантара ми няма да остане доволен :-)

    Весел уикенд!
    Целувки, Милена

  2. Вкусотийки! :-)))

    Лати, ще си позволя споделяне на малък трик: без значение доколко е хомогенна и пластична захарната маса, при изрязване с формичките, прокарай пръст и заглади по ръбовете от опаката страна преди да изтласкаш цветчето.. така ‘излиза’ сравнително добре изрязано.

    Много красиви снимки!

    Сърдечен поздрав и :-)

  3. Милена Благодаря ти !
    То да си призная и аз не ги опитвам всичките само някой… добре че унас имам добри опитни „свинчета“ :-)

  4. Дими, Благодаря за съвета аз вече се бях отчаяла, ще пробвам още следващата седмица щом си получа новите формички….. :-), пробвах след като ги извадя са им изрязвам ръбчетата с нож…ама нещо не се получи…мислех си, че е от тестото…., но ще пробвам следващатаседмица пак и ще видим резултата :-)

  5. Здравей,
    Рецеприте ти са много хубави!!! От доста време следя страницата, но от месец започнах да правя мъфини…
    Сега направих тази рецепта за кексчета с кокос и кафе….но забелязах, че няма количетвото захар за сместа…
    Също ако можеш, били добавяла и грамажа към чашите и лъжичките :)
    Благодаря за рецептите!! :)

    • Благодаря ти!
      Мисля че от 3/4 до 1 чаена чаша е достатъчно/ 1 чаената чаша при мене е 24огр.
      а за лъжичките не мога да кажа /в момента защото отцъствам от вкъщи от доста време съм в комндировка/ моите са такива готови мерителни за 1; за 1/2 .. и т.н.
      Успех с приготвянето на кексчетата.

Вашият коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s